© RTL

© belga

1/2

Minderjarige steengooiers overgebracht naar gesloten centrum na dodelijk ongeval

De jeugdrechter in Charleroi heeft de twee minderjarigen die verdacht worden van de dodelijke steenworp in Marcinelle geplaatst in een gesloten centrum. Ze blijven daar zeker twee maanden en vijf dagen, heeft het parket van Charleroi maandag bevestigd. De twee worden ervan verdacht in de nacht van zaterdag op zondag vanop een brug over de A503 in Charleroi een steen naar een bestelwagen gegooid te hebben waardoor een vader van vier kinderen om het leven kwam.

De feiten speelden zich in de nacht van zaterdag op zondag af op de A503 in Marcinelle. De steen ging door de voorruit van de bestelwagen van de man. Het slachtoffer, vader van vier kinderen, was op slag dood.

De neef van het slachtoffer, die net als de echtgenote van de man in de wagen zat, kon de controle over de bestelwagen overnemen en die tot stilstand brengen. Op de plaats van het voorval stelde de politie vast dat ook andere weggebruikers het slachtoffer werden. De stenen zorgden bij hen echter enkel voor materiële schade.

Gesloten centrum

Het parket van Charleroi ging ter plaatse. Twee minderjarigen, van wie er één geen onbekende is voor het gerecht, werden kort na de feiten opgepakt. De twee tieners konden geïdentificeerd worden door een dakloze, die de nacht in een tent doorbracht niet ver van de plaats van de feiten.

Het parket had dit weekend al gevraagd om de twee verdachten te plaatsen in een gesloten centrum, maar daar werd toen niet op ingegaan. Maandag gebeurde dat wel.

20 tot 30 jaar cel

Het is, gezien de ernst van de feiten en omdat een van beide geen onbekende is bij de autoriteiten, mogelijk dat ze berecht zullen worden als volwassene en doorverwezen kunnen worden naar een hof van assisen. Daar zouden de verdachten dan mogelijk terechtstaan voor kwaadwillig hinderen van het verkeer met de verzwarende omstandigheid van de dood van een persoon. Voor die feiten voorziet het strafwetboek 20 tot 30 jaar gevangenisstraf.

Nu in het nieuws