© SVH

Uitbater Bar Popular verontwaardigd over razzia politie

De uitbater van Bar Popular in Mechelen is geschokt en verontwaardigd over de politieactie die vrijdagnacht in zijn zaak heeft plaatsgevonden. “Vooral over de omvang en de manier waarop”, zegt Raf Pauwels.

Sven Van Haezendonck

Bijna 200 klanten mochten in de nacht van vrijdag op zaterdag het café niet verlaten tijdens de razzia van de politie. De omgeving was hermetisch afgesloten. “Vooral brave mensen zijn dus anderhalf uur gegijzeld”, stelt Pauwels.

Hij vraagt een overleg met de burgemeester en de korpschef van de Mechelse politie om meer duidelijkheid te verschaffen over het waarom van de actie. “Door de omvang ervan krijg ik het gevoel dat ze mij zelf ook niet vertrouwen, terwijl ik er alles aan doe om drugs uit mijn zaak te weren”, vertelt de cafébaas.

Anti-drugbeleid

Raf Pauwels zegt ook dat Bar Popular al jaren een anti-drugbeleid voert. “Mensen die we op druggebruik betrappen, worden zonder pardon de deur gewezen. Ik beschouw drughandel niet alleen als een crimineel, maar ook als een ernstig moreel vergrijp. Ik doe er al jaren alles aan om te voorkomen dat dergelijke praktijken onze zaak imagoschade toebrengen.”

Camera's

Om die reden heeft de uitbater ook net het sanitair in zijn zaak aangepast zodanig dat de sociale controle optimaal is. “Wij hebben ook twaalf bewakingscamera’s hangen. In het verleden heb ik de beelden altijd ter beschikking gesteld om diefstallen of andere delicten op te lossen”, zegt hij nog.

Lees ook: Politie houdt razzia in café op Mechelse Vismarkt

Lees ook: Burgemeester reageert op politieactie in Bar Popular

MEER OVER

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio