© SVH

Politie houdt razzia in café op Mechelse Vismarkt

Zo'n 25 politiemensen hebben vrijdagnacht een gerechtelijke actie gehouden in en aan Bar Popular op de Vismarkt in Mechelen. De omgeving rond de zaak werd afgezet met hekken. Met een drugshond werden alle klanten gecontroleerd.

Sven Van Haezendonck, Marijn Sillis

De drukbezochte Bar Popular was vrijdag nog maar net opnieuw open na een renovatie. Daardoor was de zaak drie weken gesloten. Omstreeks halfeen 's nachts kwamen plots twee overvalwagens, een mobiele commandopost en nog enkele patrouillewagens de Vismarkt opgereden.

Pottenkijkers op afstand

Veel klanten en passanten reageerden verbaasd op de zelden geziene ordemacht die zich ontplooide. Twee hondengeleiders moesten pottenkijkers op afstand houden. Ondertussen werd iedereen binnen en buiten de zaak aan een grondige controle onderworpen.

Identiteitskaart tonen

Elke klant moest ook zijn identiteitskaart tonen. Een drugshond van de federale politie werd telkens langs een groepje mensen geleid, om na te gaan of niemand verdovende middelen op zak had. Na anderhalf uur werd de actie afgeblazen. Omstreeks 2u10 mocht iedereen terug het café in.

Nog meer acties

De Mechelse politie zegt over aanwijzingen te beschikken dat er in de zaak inbreuken werden begaan tegen de wet. Meer details werden voorlopig niet vrijgegeven. Binnenkort zouden er in de horeca nog meer soortgelijke acties volgen.

Lees ook: Bart Somers reageert op politieactie in Bar Popular

Lees ook: Uitbater Bar Popular verontwaardigd over razzia politie

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio