© Joris Herregods

© Joris Herregods

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Raadscommissie krijgt uitleg over plannen luchthaven Deurne

CEO Marcel Buelens van uitbater Egis en luchthavencommandant Wim Verbist hebben donderdagavond in de raadscommissie van het district Berchem uitleg gegeven over de plannen van de luchthaven in Deurne.

PSIM

Jetairfly verzorgt er vanaf april volgend jaar nieuwe verbindingen naar Berlijn, Milaan, Barcelona, Alicante, Mallorca en Malaga. “Er komt geen fysieke uitbreiding van de luchthaven of verlenging van de startbaan en er komen ook geen nachtvluchten. De huidige milieuvergunning volstaat”, luidde de boodschap van Buelens en Verbist. Volgens Buelens zijn de zes bestemmingen “zeer succesvol” inzake boekingen.

Beiden werden in een bomvolle zaal bestookt met vragen van nieuwsgierige en ongeruste raadsleden. “Met Infrabel is al gesproken over een treinhalte op de nabijgelegen spoorlijn. We hebben geen ja of een neen gekegen. We wachten op een antwoord”, zegt Buelens. Volgens hem komt de definitieve parking aan die treinhalte.

Een timing voor de (op termijn) 600.000 passagiers op Deurne per jaar waarvan Buelens eerder sprak, kon hij op vraag van Sofie Blancke (PVDA+) niet geven. “Dat is alleen mogelijk als we de bestaande T-terminal ontwikkelen. Dat is nu niet aan de orde”. De kost om die terminal om te bouwen tot nieuwe vertrekhal bedraagt tien miljoen, zegt Buelens.

Voor de start van de commissie voerde PVDA+ voor het districtshuis actie met een kartonnen protestvliegtuig. Freek Van Looveren (sp.a-Groen) meent dat de 130 hectare van de luchthaven beter zou gebruikt worden als nieuw te ontwikkelen stadsgebied.

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio