“Als burgers iets melden, kunnen we aan de slag”

Foto: Margo Tilborghs

Politie juicht initiatief van drukbezochte inbrakenwebsite alleen maar toe

“Als burgers iets melden, kunnen we aan de slag”

Print
Essen - Omdat er zoveel werd ingebroken, richtte de Essense wijk Heikant twee jaar geleden de website criminaliteit-essen.be op. De site kreeg ondertussen al meer dan 201.000 bezoekers.

Henrie de Bres en zijn echtgenote Laureen Wulffraat hebben de website online gezet. “We hoorden elke dag verhalen over inbraken en pogingen tot inbraak, maar we vonden er weinig van terug in de media”, zegt De Bres. “We hebben toen besloten om een informatieve site online te zetten.”

De informatie komt van de politiezone Grens en van de buurtinformatienetwerken. Maar ook persoonlijke verhalen worden op deze site geplaatst. "Wanneer iemand een verdachte auto heeft gezien en het ons meldt, zullen we het plaatsen", zegt Wulffraat. "We adviseren dan wel om het ook aan de politie te melden. In enkele gevallen doen we dat zelf.”

De website trekt enorm veel lezers en is ondertussen al meer dan 201.000 keer bekeken. “Ieder artikel wordt verzonden naar onze abonnees. Ook de politie is geabonneerd op onze website.

Waarom onze site zo’n succes is? Misschien ligt de drempel wat lager dan bij de politie. Soms komen er ook reacties op artikels die we plaatsen. Zo gaat de bal vaak aan het rollen.” 

Lees het hele verhaal in uw krant van vrijdag, editie Noord

 

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio