Lokeren verlaat Europa in schoonheid

Foto: BELGA

KHARKIV - LOKEREN 0-1

Lokeren verlaat Europa in schoonheid

Print

Sporting Lokeren heeft zijn laatste wedstrijd in de Europa League gewonnen. Metalist Kharkiv ging met 0-1 voor de bijl na een doelpunt van Mbaye Leye, die nipt buitenspel stond. De Oost-Vlamingen eindigen gedeeld tweede, maar door een slechter doelpuntensaldo kon Lokeren niet meer doorstoten.

Er stond niets meer op het spel voor Lokeren, dus liet trainer Peter Maes enkele youngsters opdraven. Cyriel Dessers, maar ook de jonge Mertens en Corryn kregen een basisplaats bij Lokeren.

De bezoekers startten het best aan de wedstrijd, en na tien minuten was het al bijna raak voor de nummer vijf uit de Jupiler Pro League. De jonge Cyriel Dessers trapte de bal echter tegen de paal. Even later bereikte Ngolok de vrijstaande Leye, die vanuit buitenspel de bal voorbij een grabbelende Goryainov kopte. In België kon Lokeren al drie wedstrijden niet meer winnen, waardoor Kharkiv zich nog niet gewonnen gaf. Schoten van Rebenok en Bolbat waren echter geen probleem voor doelman Copa.

Kort voor de koffie kwam Dessers opnieuw dicht bij zijn eerste Europese doelpunt, maar zijn kopbal werd door doelman Goryainov nog net voor de lijn gered. Lokeren mocht gaan rusten met een verdiende 0-1 voorsprong.

Na de rust kwam Kharkiv dicht bij de gelijkmaker, toen Denis Odoi bijna zijn eigen doelman klopte, maar gelukkig voor Copa en Lokeren zoefde de bal net over de deklat. Een kwartier later rook Nill De Pauw zijn kans, maar opnieuw reageerde doelman Goryainov gepast en pareerde de plaatsbal van de aanvaller.

Daarna viel de wedstrijd wat stil, maar Lokeren liet zich niet verrassen op de tegenprikken van Kharkiv. Vooral Rebenok liet zich positief opmerken in de tweede helft. Tot tweemaal toe kwam de Oekraïner in een glansrijke positie, maar Copa speelde een quasi foutloze partij en neutraliseerde het gevaar telkens.

Aan de overkant kwamen de tegenprikken van Lokeren er niet meer uit, maar scoren deed Kharkiv niet meer. In de slotfase kwam invaller Ansah nog dicht bij de 0-2 voor Lokeren, maar via een handje van keeper Goryainov belandde het leer tegen de lat. De Oost-Vlamingen nemen afscheid van de Europa League met een mooi puntenaantal (10 stuks) en een overwinning tegen Kharkiv.

Opvallend: Lokeren kon zich niet meer plaatsen voor de volgende, maar liet dat niet merken in Oekraïne. Het jonge elftal liet een goede indruk na. Peter Maes kan tevreden zijn.

Bekijk de opstellingen hier!

Herbeleef hier de match van minuut tot minuut!

Belangrijkste fases:

14’ - Cyriel Dessers, ex-OHL, komt voor doel en raakt de paal, er was evenwel al voor offside gevlagd.

15’ - GOAL - Enkele Lokerse fans onbloten hun torso. Ngolok zet goed voor en Leye stuurt de bal met het hoofd voorbij Gorainov. Uit buitenspel, zo blijkt, maar de goal telt!

44’ - Dessers kopt op hoekschop, de bal lijkt even over de lijn te gaan, maar Goryainov houdt de bal weert de bal wel degelijk achter de lijn uit zijn doel.

48’ - Odoi verlengt een vrije trap van Metalist over zijn eigen doel, als die bal onder de lat komt, is Copa geklopt.

57’ - Bij gebrek aan beter moeten de thuissupporters zich opwarmen aan een kopbal van hun infiltrerende middenvelder. Van net binnen de zestien wil hij Copa verrassen, lukt niet.

76’ - Rebenok vuurt nog eens vanop afstand. De aanglijdende Ngolok raakt de bal nog met de tip van de schoen en zo wordt het een lastige bal voor Copa. Die slaat ‘m nog met één hand uit zijn doel.

82’ - Lokeren houdt de nul, maar tegenprikken lukt niet echt. Telkens Sporting de bal herovert, gaat er wel iets mis in de passing.

88’ - Ansah kopt een hoekschop tegen de bovenkant van de lat. De Ghanees is met veel pit ingevallen.

91’ - Bolbat steekt de bal naar Kobin die alleen voor Copa verschijnt, hij wacht lang en schiet dan voorlangs. Een dikke misser in het absolute slot.

Meer sportnieuws