© BELGA

© Photo News

1/3

Twee mensen blijven aangehouden in zaak Joods Museum

Twee mannen die dinsdag in Frankrijk werden opgepakt in het onderzoek naar Mehdi Nemmouche, de vermoedelijke dader van de aanslag in het Joods museum in Brussel, zitten donderdagavond nog altijd in de cel. Dat is vernomen uit gerechtelijke bron.

De twee delinquenten van 26 en 27 jaar oud wonen in Marseille. Ze zouden Nemmouche leren kennen hebben toen ze samen met hem in de cel zaten in het zuiden van Frankrijk. Bij huiszoekingen zouden wapens zijn aangetroffen.

Mehdi Nemmouche, een 29-jarige Fransman, werd in Marseille opgepakt op 30 mei toen hij er in een bus aankwam vanuit Brussel, zes dagen na de schietpartij in Joods museum die op 24 mei aan vier mensen het leven kostte. In zijn bagage werden wapens gevonden die lijken op de wapens die bij de aanslag gebruikt werden, alsook een grote hoeveelheid munitie van een zwaar kaliber en een vlag van de terreurgroep Islamitische Staat. Bovendien werd ook een video aangetroffen waarop een man, vermoedelijk Nemmouche, buiten beeld zegt dat hij de feiten in Brussel gepleegd heeft, terwijl hij zijn wapens en kleren filmt.

Dinsdag pakten de Franse autoriteiten vijf mensen op in het Franse luik van de zaak. Drie daarvan werden intussen vrijgelaten.

Nu in het nieuws