“Truckers, leg het land plat op 15 december”

Foto: wim kempenaers (wkb)

“Truckers, leg het land plat op 15 december”

Print

De Belgische Transportbond BTB roept vrachtwagenchauffeurs op maandag deel te nemen aan de nationale staking. Dat gebeurt via spandoeken aan belangrijke verkeerspunten. Het is volgens de vakbond niet de bedoeling het verkeer maandag te blokkeren.

BTB roept de truckers op tot massale deelname. Op de spandoeken staat de boodschap: “Truckers, leg het land plat op 15 december”. Die doeken zullen op een twintigtal plaatsen in alle provincies worden opgehangen, onder meer aan bruggen over de snelwegen.

Het is volgens BTB-medewerker John Reynaert niet de bedoeling de truckers op te roepen tot blokkades. “De bedoeling is dat ze massaal meedoen aan de staking”.

Federaal secretaris Frank Moreels bevestigt dat. “We roepen niet op om midden de snelweg te stoppen, wat gevaarlijke situaties oplevert”, aldus Moreels. “We roepen wel de truckers op allemaal het werk neer te leggen en de stakersposten aan de ondernemingen te gaan versterken.”

BTB wijst er op dat de sector de voorbije jaren extra hard werd getroffen door sociale dumping. In vijf jaar tijd gingen meer dan 6.500 jobs verloren. “De Belgische chauffeurs worden dus twee keer getroffen. Eerst door de sociale dumping, en nu door het besparingsbeleid van de regering Michel-De Wever”, aldus federaal secretaris Frank Moreels.

Nu in het nieuws