Femma kookt soldatenkost

Foto: Stefan Laenen

Femma kookt soldatenkost

Print
Herenthout - Ondanks zware ontberingen, probeerden burgers en soldaten er honderd jaar geleden het beste van te bakken. Femma Herenthout bereidde een lekker oorlogsdiner.

"Wat landgenoten tijdens de grote oorlog aten, zijn we vaak vergeten", weet chef Kurt Van Tendeloo. De kok zet de kost van honderd jaar geleden weer op het menu en kreeg in de keuken assistentie van de dames van Femma. "Eten was karig tijdens die donkere jaren, maar aardappelen waren er best genoeg. Dus verwerkten de burgers destijds overaal petatten in, zelfs in desserts."

"We berreiden vandaag aardappelwafels en een heerlijke aardappeltaart", vertelt Rosa Ooms van Femma. Samen met haar vriendinnen staat ze in de keuken van het ontmoetingscentrum Ter Voncke. "De sfeer in de keuken zit goed, samen koken is plezant. Al denken we ook terug aan het leed dat onze grootouders hebben gekend. Femma probeert zowel ontspannende als educatieve activiteiten aan te bieden, en doorgaans een combinatie van de twee. Dames die een keer een activiteit willen proberen, zijn altijd welkom." 

 

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio