Trio opgepakt in Rijsel voor homejackings in België

Print

Franse en Belgische speurders hebben in de nacht van woensdag op donderdag drie verdachten onderschept in Rijsel, nadat ze in België waarschijnlijk drie homejackings hadden gepleegd, in Meesen, Wervik en Kortrijk. Het gaat om drie twintigers die gekend zijn bij het Franse gerecht. Dat heeft het federaal parket donderdagavond meegedeeld. Aan de Franse instanties wordt hun uitlevering gevraagd.

In het voertuig van de drie gearresteerden werd buit aangetroffen van in totaal tien homejackings die ze eerder in de grensstreek in België hadden gepleegd. Het trio is mogelijk ook betrokken bij vijf gelijkaardige feiten in 2012.

De verdachten werden gevat door de samenwerking tussen de Direction Interrégionale de Police Judiciaire van Rijsel en een gemengd team van speurders van de FGP Kortrijk, Ieper en Doornik (Baobab).

Het project Baobab is een gemengde ploeg die bestaat uit speurders van drie gerechtelijke diensten van de federale gerechtelijke politie, meer bepaald de FGP’s van Ieper, Kortrijk en Doornik. Het project werd in 2012 opgericht als reactie op een plotse toename van het aantal diefstallen met geweld door daders uit de Rijselse metropoolzone.

Nu in het nieuws