Dit weekend al vier kerstmarkten in Bornem

Print
Bornem - Liefhebbers van kerstmarkten moeten dit weekend zeker in Bornem zijn. Van vrijdag tot en met zondag zijn er vier gepland.

Het weekendje kerstmarkten start vrijdagavond al in deelgemeente Weert. Daar is iedereen welkom aan de kraampjes op het terrein aan de overkant van de kerk. Zaterdag is het de beurt aan Branst en Mariekerke. In Branst wordt onder meer de nieuwe kerststal voorgesteld en krijgen de eerste vijfhonderd bezoekers een kerstmuts. In Mariekerke vindt de kerstmarkt plaats op het plein van het gemeenschapshuis.

“Er staan maar zeven kraampjes, maar dat maakt het juist zo gezellig”, zegt coördinator An Van der Auwera. “Er is van alles te krijgen: cava, oesters, zalm, witte wijn, scampi, hutsepot, pannekoeken en de traditionele winterdrankjes."

Zondag vindt dan de grootste kerstmarkt van Bornem plaats, die op het Kardinaal Cardijnplein. Met tientallen kraampjes en de winkels in Bornem die geopend zijn. Een week later zijn er nog kerstmarkten in Hingene (20/12) en in Wintam (21/12).

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio