KV Mechelen in beroep tegen schorsing De Witte

Foto: Photo News

KV Mechelen in beroep tegen schorsing De Witte

Print

KV Mechelen zal vrijdag met zijn kapitein Seth De Witte voor de Geschillencommissie Hoger Beroep van de Belgische voetbalbond (KBVB) verschijnen. Dat bevestigt de club donderdag. Club en speler gaan er in beroep tegen een schorsing van één speeldag die De Witte dinsdag kreeg van de Geschillencommissie Betaald Voetbal.

De Witte moet van de Geschillencommissie boeten voor de rode kaart die hij afgelopen weekend pakte in de met 3-0 verloren partij op het veld van KV Kortrijk. In de 67e minuut, bij een 2-0 stand, en bij een counter van KV Kortrijk schopte hij de doorgebroken Tuur Dierckx onderuit ter hoogte van de middenstip. Scheidsrechter Luc Wouters twijfelde niet en trok rood. De vordering van de procureur tijdens de zitting van de Geschillencommissie op dinsdag was dezelfde als het voorstel tot schikking van een dag eerder: namelijk een schorsing van 1 speeldag. KV Mechelen vroeg de vrijspraak.

Doordat KV Mechelen in beroep gaat op vrijdagmiddag, kan het sowieso wel op De Witte rekenen in de competitiewedstrijd van vrijdagavond tegen AA Gent. Een eventuele schorsing in beroep zal immers pas tegen de daaropvolgende competitiespeeldag geldig zijn.

Meer voetbalnieuws