© Leo De Nijn

‘Gemeenschapswachten met tablets’ pakken bijna Award

De Mechelse gemeenschapswachten ‘op patrouille met hun tablet’ zijn net naast de Ethias Prevention Awards gevallen.

Leo De Nijn

Het heeft geen haar gescheeld of de Mechelse gemeenschapswachten hadden een Award te pakken. In Brussel werden de Ethias Prevention Awards uitgereikt aan Belgische overheidsinstellingen die een verdienstelijke en vernieuwende bijdrage leveren om mensen en de omgeving te vrijwaren van ongevallen.

“We zagen onze kansen schoon om het project ‘gemeenschapswachten werken met tablets’ daarvoor in te dienen”, zegt Preventieschepen Walter Schroons (CD&V).

Sinds mei 2013 voeren de meeste gemeenschapswachten met een tablet toezichtsrondes en controles van vakantiewoningen uit.

Ze hoeven niets meer te noteren en kunnen al onze meldingen ingeven in een speciaal computerprogramma. Meer nog, we kunnen ook foto’s maken van situaties zoals sluikstorten, verzakkingen, beschadigingen, e.a. en deze meteen doorsturen naar de betrokken diensten.

Het Mechels project werd genomineerd maar moest tevreden zijn met een tweede plaats

Schepen Schroons kwam zijn team het verkregen diploma van de Ethias Prevention Awards overhandigen. Het krijgt een ereplaats in het Huis van Preventie in de Befferstraat.

Nu in het nieuws