Geen schaatsplezier in geval van stroomtekort

The Phantoms uit Deurne openden de ijspiste in Kontich Foto: Philippe Desmet

Geen schaatsplezier in geval van stroomtekort

Print
Kontich - Is het wel verantwoord om in tijden van elektriciteitsschaarste een ijspiste open te houden? Het gemeentebestuur heeft oog voor deze problematiek.

Vorig weekend opende schepen van Sport Pieter Defoort (N-VA) de ijspiste op het Gemeenteplein. Heel wat schaatsers zijn ondertussen al komen genieten van de wintersfeer in de dorpskern. Het gemeentebestuur heeft wel een noodplan klaar voor het geval er zich een probleem zou voordoen met de elektriciteitsvoorziening.

Wanneer er een tekort aan elektriciteit dreigt aan te komen, schakelt de beheerder van de ijspiste de koelgroep tijdelijk uit tijdens de piekperiode (17-20 u.). Afhankelijk van de buitentemperatuur blijft het ijs dan een drietal uren in goede staat. Zolang de kwaliteit van het ijs voldoende goed is, kan er geschaatst worden.

Bij Code Rood (onvoldoende stroom) wordt alle stroom op en rond de piste uitgeschakeld en is de piste gesloten voor het publiek. Indien Kontich volledig wordt afgeschakeld, sluit uiteraard ook de ijspiste. De heropstart gebeurt dan pas wanneer de overheid Code Groen vrijgeeft.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio