Jambon schakelt politie in als recht op werken niet wordt gerespecteerd

Jan Jambon Foto: BELGA

Jambon schakelt politie in als recht op werken niet wordt gerespecteerd

Print

Vicepremier en minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) zal maandag tijdens de nationale staking samen met de lokale en federale politie ‘uur per uur’ de proportionaliteit van de stakingsacties in de gaten houden. Dat zei hij vanmiddag in de Kamer.

Nu het hoogtepunt van de stakingsacties stilaan dichterbij komt, verhit de discussie over het recht op arbeid en het recht op staken de gemoederen. Voor de vakbond moet de nationale staking van maandag 15 december het orgelpunt worden van de ‘hete herfst’, maar de mensen die willen werken zijn de acties stilaan grondig beu.

‘J’en ai marre’, zei Zuhal Demir (N-VA) vanmiddag in de Kamer. Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon had wel oren naar de vragen van Demir en Egbert Lachaert (Open VLD). ‘De lokale autoriteiten moeten maandag de proportionaliteit, het evenwicht tussen het recht op arbeid en het recht op staken, in de gaten houden. Ik zal uur per uur die proportionaliteit samen met de lokale en federale politie opvolgen.’ Zonodig zal hij met de lokale en federale politie maatregelen nemen.

 

Nu in het nieuws