Silvio Proto in ‘Team van de Week’ in Champions League

Foto: Photo News

Silvio Proto in ‘Team van de Week’ in Champions League

Print

Anderlecht-doelman Silvio Proto zit in het UEFA-elftal van de Week van de zesde en laatste speeldag van de groepsfase van de Champions League. Dat heeft de Europese Voetbalbond donderdag laten weten op zijn website.

Het sluitstuk van de Brusselaars had met tal van knappe reddingen een groot aandeel in het 1-1 gelijkspel van Paars-Wit op het veld van de Duitse vicekampioen Borussia Dortmund. Mede dankzij hem sloot de landskampioen zijn Champions League-campagne af met zes punten, goed voor de derde plaats in groep D. In het elftal van de week krijgt hij het gezelschap van onder meer Neymar (FC Barcelona) en Samir Nasri (Manchester City).

Proto is al de derde speler van Paars-Wit die het in de groepsfase van het kampioenenbal tot in het elftal van de week schopte. Eerder deden hem dat tweede doelman Davy Roef (speeldag één, 1-1 gelijkspel bij Galatasaray) en verdediger Chancel Mbemba (speeldag vijf, 2-0 zege tegen Galatasaray) al voor. Roef keepte bij zijn grote debuut ijzersterk in Istanboel, Mbemba scoorde tweemaal tegen de Turken.

Dankzij zijn derde plaats in de groep overwintert Anderlecht Europees en mag het naar de zestiende finales van de Europa League. Daarin is het geen reekshoofd, maandag volgt de loting.

Het complete team van de week ziet er als volgt uit:

Doel: Silvio Proto (Anderlecht)

Verdediging: Alvaro Arbeloa (Real), Mikel San José (Athletic), César (Benfica), Aymen Abdennour (Monaco)

Middenveld: Marco Höger (Schalke 04), Samir NAsri (Manchester City), Shkelzen Gashi (Bazel) Aanval: Lasse Schöne (Ajax), Neymar (Barcelona), Luka Podolski (Arsenal)

Meer sportnieuws