Derde wijkforum voor buurtcomités en vrijwilligers

Print
Willebroek - Het derde wijkforum voor buurtcomités en vrijwilligers vond plaats in de oude lokettenzaal van het gemeentehuis. Ze wisselden ervaringen en afspraken met elkaar uit.

"Er zijn in onze gemeente een dertigtal buurt- en feestcomités actief die zich jaarlijks inzetten voor activiteiten die het samenleven in de wijken bevorderen. Wij mochten afgelopen jaar al 32 buurtfeesten meemaken en er komen nog nieuwe aanvragen voor kerstdrinks en nieuwjaarsrecepties binnen", zei burgemeester Eddy Bevers (N-VA). Op het wijkforum kwamen een dertigtal vrijwilligers samen, die een tiental buurten vertegenwoordigden.

"Belangrijk is op dit wijkforum dat de buurtcomités en buurtvrijwilligers ervaringen kunnen uitwisselen en van elkaar kunnen leren. Zo werd er nagedacht op welke wijze de gemeente in de toekomst de buurtfeesten en de wijkwerkingen nog beter kan ondersteunen", legt Annemie Jagers van de dienst samenleven uit. Ze gaf ter plekke ook toelichting over de wijzigingen aan het feestreglement dat volgende week door de gemeenteraad nog moet goedgekeurd worden.  "Verder hebben we besproken en van gedachten gewisseld op welke manier we buurtfeesten en wijkwerkingen toegankelijker en meer laagdrempelig kunnen maken", zegt Annemie Jagers. samenleven@willebroek.be 

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio