Brussels Airlines schrapt 52 vluchten extra door nationale staking

Foto: BELGA

Brussels Airlines schrapt 52 vluchten extra door nationale staking

Print

Brussels Airlines schrapt maandag 15 december 52 vluchten, bovenop de 32 (enkele) vluchten die eerder al werden geannuleerd. Dat heeft de luchtvaartmaatschappij donderdag aangekondigd. In totaal zullen 84 vluchten (40 pct) niet uitvliegen. De langeafstandsvluchten gaan door zoals gepland.

Vorige week maandag kondigde Brussels Airlines al aan dat 32 enkele vluchten op 8 en 15 december geannuleerd zouden worden door de provinciale actiedag en de nationale 24 urenstaking. Maar door de impact van de provinciale actiedag op 8 december, heeft de luchtvaartmaatschappij nu beslist om nog eens 52 vluchten aan de grond te houden. Dat komt neer op 40 procent van het totale vluchtaanbod van Brussels Airlines die dag.

Passagiers die hun vlucht geannuleerd zien, worden terugbetaald of kunnen een vluchtalternatief kiezen. Sinds 21 november biedt Brussels Airlines aan haar reizigers trouwens de mogelijkheid om hun reisdatum aan te passen, indien ze op een van de twee actiedagen zouden vliegen. Hierdoor bleef de hinder op luchthaven van Zaventem afgelopen maandag alvast beperkt. Meer dan 21.000 mensen hadden een vlucht geboekt voor 15 december.

De luchtvaartmaatschappij wil op deze manier de hinder, maar ook de druk op het vliegverkeer te verminderen. “Omdat we meer vliegtuigen aan de grond houden, krijgen we een marge waarmee we de staking kunnen opvangen”, zegt Geert Sciot, woordvoerder van Brussels Airlines. “De vluchten die we annuleerden, zijn naar bestemmingen waar we regelmatig naartoe vliegen zodat we toch nog vluchten kunnen aanbieden.”

Brussels Airlines schat 1,5 miljoen euro schade hebben geleden door de provinciale actiedag. “De financiële impact van de staking van 15 december wordt verwacht nog groter te zijn”, zo laat de luchtvaartmaatschappij optekenen in het persbericht.

Nu in het nieuws