Red Lions geven vroege voorsprong weg in kwartfinale Champions Trophy

Thuisland India boog een vroege achterstand om in een ruime zege Foto: AFP

Red Lions geven vroege voorsprong weg in kwartfinale Champions Trophy

Print

De Red Lions zijn uitgeschakeld in de kwartfinales van de Champions Trophy hockey. In en tegen gastland India werd het 2-4.

De Red Lions (FIH 4), die in groep A op de tweede plaats geëindigd waren, wilden hun prestatie van op het voorbije WK tegen India (FIH 9) herhalen. Toen gingen de Indiërs met 3-2 onderuit tegen onze landgenoten. Ditmaal nam India sportieve wraak.

Nochtans bracht Felix Denayer de Belgen in de 12de minuut op voorsprong na een strafcorner. En twee minuten later zorgde Sébastien Dockier via een deviatie zelfs voor de 2-0. Maar India reageerde meteen op strafcorner via Rupinder Singh: 2-1. En nog voor de rust realiseerde Uthappa Sannuvanda de gelijkmaker. Na de pauze beslechtten Akashdeep Singh (40ste minuut) en Dharamvir Singh (na een counter na een gemiste strafcorner voor de Belgen) de partij.

België mist zo een halve finale tegen Pakistan (FIH 11), dat verrassend Nederland (FIH 2) met 4-2 versloeg. Dat Nederland is zaterdag nu de eerste opponent van de Belgen in een klassementswedstrijd om plaatsen vijf tot acht. Olympisch- en Europees kampioen Duitsland (FIH 3) was in een andere kwartfinale met 2-0 te sterk voor Engeland (FIH 5). Wereldkampioen en titelverdediger Australië (FIH 1) won met 4-2 van Argentinië (FIH 7).

In 2012 eindigde België in Melbourne op de vijfde plaats in de vorige editie van de Champions Trophy. De Red Lions verloren toen hun drie groepswedstrijden en gingen er in de kwartfinales uit tegen India. In de wedstrijden om de vijfde stek versloegen ze vervolgens Engeland en Duitsland. Australië won voor eigen publiek de Champions Trophy 2012 door Nederland in de finale na verlengingen met 2-1 te verslaan.

Meer sportnieuws