Tien nieuwe programma’s voor Eén ondanks besparingen

Foto: BELGA

Tien nieuwe programma’s voor Eén ondanks besparingen

Print

In Antwerpen heeft Eén de programmatie voor het voorjaar van 2015 voorgesteld. Ondanks de besparingen die de VRT moet doorvoeren, komt de zender op de proppen met tien nieuwe programma’s van eigen bodem. Dat kan volgens netmanager Olivier Goris door voluit te mikken op de (langer durende) primetime, terwijl er daarnaast meer buitenlandse aankopen te zien zijn en in de namiddag meer “slimme herhalingen”.

Volgens Goris, die dit jaar de overstap maakte van productiehuis Woestijnvis, is het moment gekomen om Eén “frisser en gevarieerder” te maken zonder het eigen DNA te verloochenen. “In 2012 koos Eén heel slim voor stabiliteit na het vertrek van Woestijnvis, met het inzetten op de bekende vaste waarden”, zegt hij. “Nu willen we stap voor stap wat nieuwe gezichten en meer variatie op het scherm brengen.”

Een van die “nieuwe gezichten” is Studio Brussel-presentatrice Siska Schoeters, die samen met Bart Peeters in januari en februari een dagelijkse avondshow krijgt (maandag tot donderdag) met de titel ‘Bart & Siska’. Vanaf 23 februari neemt Cath Luyten het tot eind maart van hen over met een nieuw spelprogramma, ’We’re going to Ibiza’. Daarna is het opnieuw de beurt aan ‘Café Corsari’, dat dit seizoen tot eind juni loopt. Ook het populaire ‘Thuis’ doet er een maand bij tot het einde van het schooljaar.

Ook Lieven Scheire, die eveneens onlangs overkwam van Woestijnvis, krijgt een nieuwe eigen show met het wetenschappelijke experimentenprogramma ‘De schuur van Scheire’, net als Jan Van Looveren met het avontuurlijke ‘Ja Jan’. Op vlak van fictie pakt Eén uit met de nieuwe reeksen ‘Tom & Harry’, ‘Nieuw Texas’ en ’The Missing’, een coproductie met de Britse BBC.

MEEST RECENT