Groen flyert tegen nieuwe dienstregeling

Foto: GVA

Groen flyert tegen nieuwe dienstregeling

Print
Turnhout - Groen Turnhout flyert morgenvroeg aan het station van Turnhout. Ze protesteren tegen de nieuwe besparingen en dienstregelingen bij de NMBS, die vooral regionale lijnen zouden benadelen.

Op 15 december gaat een nieuwe dienstregeling in bij de NMBS. De grote lijnen gaan er op vooruit maar vroege en late treinen verdwijnen, vooral op kleinere regionele trajecten worden treinen geschrapt en de dienstverlening gaat er op achteruit terwijl de prijzen stijgen, aldus Groen.

De partij klaagt ook over de aansluitingen vanuit Turnhout. De vroegste verbinding wordt een uur verlaat, met aankomst in Brussel om 7u56 in plaats van 6u54, terwijl de laatste verbinding met een uur wordt vervroegd, van 22u05 naar 21u04. Bovendien is het nog steeds onmogelijk om tijdens het weekend rechtstreeks naar Brussel of Gent te sporen vanuit Turnhout.

Groen eist dan ook stipte, vlotte en comfortable treinritten, een betere dienstverlening op regionale lijnen, een halt aan de besparingen bij de NMBS en een afbouw van de fiscale ondersteuning van bedrijfswagens.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio