Celstraf voor kleptomane poetsvrouw die paters en bejaarden bestal

Print
Schoten / Schilde -

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Kelly G. (26) uit Schoten veroordeeld tot zes maanden cel en 600 euro boete, beide met uitstel.

De poetsvrouw was geregeld op rooftocht gegaan bij haar klanten, onder wie de bewoners van een rusthuis en de paters van Missiehuis van Scheut in Schilde. De beklaagde gaf toe dat ze aan kleptomanie of steelzucht lijdt, waarvoor ze zich psychiatrisch laat begeleiden.

Kelly G. poetste met dienstencheques. Een van haar klanten had vorig jaar klacht ingediend, omdat ze 500 euro van hem gestolen zou hebben. Ze werd door de politie aan de tand gevoeld en ze gaf de diefstal meteen toe. Ze bekende spontaan ook nog andere diefstallen bij klanten, zeventien in totaal.

Kelly G. had in een bejaardentehuis in Schilde vijf bejaarden beroofd van hun gouden armbanden, kettingen, ringen tot zelfs hun Crocs-schoenen. De diefstallen vonden plaats in de periode van juni 2006 tot december 2010. Later ging ze aan de slag in het Missiehuis van de Paters van Scheut in Schilde, waar ze in totaal 2.130 euro buit maakte tussen mei en juli 2013. Tot slot had ze ook nog 800 euro gestolen op een privéadres in Brasschaat.

De vrouw had de juwelen verkocht en met het geld had ze een flatscreen, homecinema, cd-speler en juwelen gekocht. Die goederen werden verbeurd verklaard. Kelly G. had een opschorting gevraagd, maar de rechtbank vond dat niet gepast gelet op het grote aantal feiten over een zeer lange periode. Ze moet een van haar slachtoffers 800 euro schadevergoeding betalen.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio