10.000 flyers tegen luchthaven

De flyer van PVDA Foto: GvA

10.000 flyers tegen luchthaven

Print
Berchem / Deurne -

De directie van Antwerp Airport is op ronde langs de gemeenten en districten om vragen te beantwoorden van ongeruste bewoners. Ondertussen heeft PVDA 10.000 flyers tegen de uitbreiding gebust.

Marcel Buelens, die voor de groep Egis beheerder is van de luchthaven, en commandant Wim Verbist zaten dinsdag in Mortsel. Woensdagavond deden ze hun verhaal op vraag van de Antwerpse gemeenteraad, vanavond worden ze verwacht in het districtshuis van Berchem en later komen Deurne, Borgerhout en Boechout aan de beurt. De informatiesessies komen er op aandringen van Groen en PVDA, die zich zorgen maken over de gestage groei van de luchthaven.

“We hebben in Mortsel meer dan anderhalf uur vragen beantwoord”, zegt Marcel Buelens. “Ik begrijp wel dat sommige mensen ongerust zijn, maar kijk, ik ben ondernemer, ik creëer vooral werk. Ik vind het bizar dat iemand die dat doet, wordt aangevallen door een partij met de naam PVDA, wat toch Partij van de Arbeid betekent.”

In Mortsel verliep het gesprek sereen. Het debat in Berchem dreigt woeliger te worden. “We hebben 10.000 flyers gebust en we zien dat heel wat mensen die spontaan aan hun raam hebben gehangen”, zegt Sofie Blancke (PVDA), huisarts bij Geneeskunde voor het Volk en voortrekker in de protesten. “We roepen de mensen op om met gehoorbeschermers af te komen.”

Lees meer in Gazet van Antwerpen, Editie Stad.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio