Dodelijk ongeval Halle - Verkeerslichten stonden op groen voor zowel vrachtwagenbestuurder als voetgangster

Foto: SSJ

Dodelijk ongeval Halle - Verkeerslichten stonden op groen voor zowel vrachtwagenbestuurder als voetgangster

Print

Bij het dodelijk ongeval dat zich woensdagnamiddag voorgedaan heeft in Halle, stonden de verkeerslichten op groen voor zowel de vrachtwagenbestuurder als de voetgangster die werd aangereden en omkwam. Dat meldt het parket Halle-Vilvoorde donderdagochtend. De vrachtwagenbestuurder, die na het ongeval doorreed, kon nog steeds niet opgespoord worden.

Het ongeval gebeurde woensdagnamiddag rond 16.45 uur op het kruispunt van de Ninoofsesteenweg en de August Demaeghtlaan. Een 71-jarige voetgangster werd er aangereden door een vrachtwagen, kwam onder de wielen terecht en werd over een afstand van enkele honderden meters meegesleept. De vrouw overleefde het ongeval niet, maar de vrachtwagen reed verder.

Later op de avond werd het voertuig aangetroffen in de omgeving van Gembloers, maar van de vrachtwagenchauffeur is voorlopig geen spoor.

Het parket Halle-Vilvoorde stelde een verkeersdeskundige en een wetsdokter aan om het ongeval te onderzoeken. Uit de eerste vaststellingen van de verkeersdeskundige blijkt nu dat zowel het slachtoffer als de bestuurder groen licht had om over te steken. Het slachtoffer stak het zebrapad over, terwijl de bestuurder de straat indraaide.

De wetsdokter gaat donderdag het lichaam van het slachtoffer grondig onderzoeken op sporen en zal nadien samen met de verkeersdeskundige de gevonden vrachtwagen onderzoeken, aldus nog het parket.

(belga)

Nu in het nieuws