Russische bondsvoorzitter legt IAAF-topjob neer

Foto: EPA

Russische bondsvoorzitter legt IAAF-topjob neer

Print

Na de recente dopingbeschuldigingen in de Russische sport is Valentin Balakhnichev, de voorzitter van de Russische Atletiekfederatie, voorlopig opgestapt als schatbewaarder van de Internationale Atletiekfederatie (IAAF). Aan het Russisch persagentschap Tass verklaarde hij dat hij zijn functie weer wil opnemen zodra het onderzoek naar het dopingschandaal voorbij is.

In de ARD-documentaire ‘Top-secret Doping: How Russia makes its Winners’ getuigden verscheidene atleten, coaches en andere betrokkenen vorige week over de Russische dopingcultuur.

Sinds de documentaire ligt Balakhnichev onder vuur. De beschuldigingen komen neer op een ‘brutale vervolging’, aldus Balakhnichev. De documentaire is volgens de voorzitter van de Russische atletiekbond een “provocatie bedoeld om de Russische sport te ondermijnen”. Balakhnichev sluit dan ook niet uit ARD te zullen vervolgen.

De IAAF en het Wereldantidopingagentschap zijn alvast een onderzoek begonnen. Ook het Russische antidopingagentschap (Rusada) kondigde al een onderzoek aan.

Meer sportnieuws