Een dag geen inbraken in hele politiezone

Print
Duffel / Putte / Bonheiden / Sint-Katelijne-Waver - Gedurende vierentwintig uur zet de lokale politie maximaal haar middelen in, daarbij versterkt door onder meer een helikopter van de federale politie. Met de actie ‘1 dag niet’ wil men inwoners sensibiliseren en slachtoffers van diefstallen ten huize voorkomen.

"Een inbraak in een woning heeft een grote impact op het slachtoffer. Om meer slachtoffers te voorkomen trachten we inbrekers op te sporen en aan te houden en de meldingsbereidheid te verhogen bij onze burgers door drempelverlagend te werken”, legt Nathalie Maes, Adviseur Optimale bedrijfsvoering, organisatie, ontwikkeling en communicatie uit. Het zijn vaak inwoners die de sleutel in handen hebben van de puzzel, de missing link om verdachten aan te houden en voor te leiden.

Met de actie wil men diefstallen en inbraken onder de aandacht brengen door de bewoners te sensibiliseren en  inbraken te voorkomen. "Daarom houden we vierentwintig uur lang een controlemarathon aan en organiseren we intensieve patrouilles en communiceren we met onze inwoners.”

De lokale politie ontvangt steun van de federale politie en de omliggende zones met ondermeer een helikopter en een hondenteam van de politie Mechelen.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio