Antwerpse rapper en ontwerper: “Ook Lukaku draagt mijn ontwerpen”

Foto: Frederik Beyens

Antwerpse rapper en ontwerper: “Ook Lukaku draagt mijn ontwerpen”

Print
Antwerpen - Young B, een jonge Antwerpse hiphopper die opgroeide op Linkeroever, heeft met We Are Do ook zijn eigen modelabel. Zijn ontwerpen worden gedragen door heel wat voormalige voetbalvrienden.

Rapper en hiphopper Young B groeide op aan de Antwerpse Linkeroever. Als jonge sportieveling leek Horna Masanka (zijn echte naam) voorbestemd om het te maken als profvoetballer. Een droom die als jeugdspeler van Antwerp en Waasland-Beveren erg realistisch werd. Maar Masanka moest noodgedwongen een andere weg inslaan. “Een zware rugblessure maakte zes jaar geleden een einde aan mijn carrière”, zegt hij.

Gelukkig had de jonge Antwerpenaar een goeie terugvaloptie. “Ik ben altijd erg creatief geweest, en toen voetballen niet langer mogelijk was, besloot ik me artistiek te gaan uitleven. Enerzijds legde ik me toe op rap- en hiphopmuziek, anderzijds op het ontwerpen van kledij en accessoires.” 

De nummers van Young B zijn te downloaden via iTunes, en gratis te bekijken via muzieksite Datpiff. De meeste van die videoclips spelen zich af in Antwerpen. “Al werd mijn laatste nummer L.O.V.E ook gedeeltelijk in Rotterdam opgenomen.” 

Samen met een andere Antwerpse hiphopper van Linkeroever, Darrell Cole, heeft Young B ook een eigen kledinglabel opgestart: We Are Do. “Naast op maat gemaakte T-shirts en truien brachten we een tijdje geleden ook een eenmalige collectie van 100 horloges op de markt”, zegt Young B. “Die collectie kreeg de naam Clochard, en de opbrengst ging volledig naar de Antwerpse daklozenwerking.”

De kleding van de Antwerpse rappers wordt intussen gedragen door heel wat bevriende profvoetballers. "Onder meer Romelu Lukaku, Derrick Tshimanga (Racing Genk) en Tristan Peersman (ex- Antwerp, nu FC Dordrecht) hebben onze creaties al gedragen.” 

Meer nieuws uit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio