Winkelkar gestolen? GAS-boete

Foto: bfs

Winkelkar gestolen? GAS-boete

Print
Sint-Niklaas -

De politie van Sint-Niklaas is een campagne opgestart tegen het stelen van winkelkarren. Achtergelaten karren worden vanaf nu meteen gemeld en opgehaald door de supermarkten. Wie wordt betrapt met een gestolen kar, krijgt een GAS-boete.

“De winkelkarren duiken steeds vaker op in het centrum”, zegt commissaris Alex Lemmens. “Ze zijn eigendom van de warenhuizen en worden gedumpt op trottoirs en op de openbare weg. Dat is niet alleen geen fraai beeld, maar de gestolen karren hinderen ook voetgangers, mensen met een beperking, kinderen en mensen met een kinderwagen. Om de veiligheid van iedereen te garanderen doen we een oproep om de karren altijd meteen terug te brengen naar de supermarkt.”

De politie zal voortaan melding maken van elke achtergelaten winkelkar. De supermarkt die er eigenaar van is, krijgt een telefoontje, en kan de kar opnieuw komen ophalen.

“We zullen altijd eerst kijken of we de gebruiker van de kar in de buurt kunnen aantreffen”, zegt Lemmens. “Het achterlaten van een winkelkar is een overtreding op ons politiereglement. Wie wordt betrapt, riskeert een GAS-boete. Alle supermarkten in Sint-Niklaas en deelgemeenten werken mee aan de campagne.”

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio