Voor het eerst in tien jaar nog eens nieuwe aflevering van Samson en Gert

Print

‘Ik moest kloppen want de bel doet het niet’, het is een zin die we de komende weken weer zullen horen bij Samson en Gert. De bekendste hond van Vlaanderen komt op de tv met nieuwe aflevering en er is goed nieuws. De bel doet het weer!

Of beter, deed het weer. De afleveringen spelen zich af in een nieuw decor, in een winterse chalet die Samson en Gert huren voor de kerstperiode. Meneer van Leemhuyzen was dolenthousiast dat die wél een bel had - in tegenstelling tot de bel die al járen stuk was bij Samson thuis - maar nog in dezelfde aflevering ging de bel stuk. Toch nog een beetje jeugdsentiment dan.

De nieuwe afleveringen in de chalet heten ook ‘Samson en Gert Winterpret’. Is dat dan niet alsof er nieuwe afleveringen van F.C. De Kampioenen zouden worden gemaakt waarin Xavier Waterslaeghers zijn pinten in een ander café moet gaan drinken? Nee, vindt ‘Gertje’ Verhulst. ‘Ik wil dat de kijker meteen doorheeft dat we met iets nieuws komen’, zegt hij. ‘In dat oude decor hebben we alles beleefd wat we maar konden beleven. Het was tijd voor verandering.’

De laatste aflevering van Samson en Gert werd al bijna tien jaar geleden opgenomen.

MEEST RECENT