Heel Antwerpen zone 30

Foto: Belga

Snelheidsbeperking in 95 procent van alle straten tegen 2018

Heel Antwerpen zone 30

Print
Antwerpen -

Antwerpen gaat vrijwel de hele stad versneld omdopen tot een zone 30. Over het hele grondgebied, van Berendrecht-Zandvliet-Lillo tot Wilrijk-Hoboken, zal in 95 procent van alle straten de maximumsnelheid teruggebracht worden tot 30 km/u.

Enkel op grotere (invals)wegen zal sneller mogen worden gereden. Momenteel is 45 procent van alle wegen in Antwerpen, stad en districten, ingericht als zone 30. In het Mobiliteitsplan 2013-2018 dat het schepencollege vorig jaar uitrolde, sprak het al de intentie uit om meer woongebieden tussen de grote verkeersassen geleidelijk aan in te richten als zone 30.

Daar koppelt het stadsbestuur nu een concrete planning en invulling aan. De komende jaren gaat het elke maand gemiddeld twee woongebieden inrichten als nieuwe zone 30, zegt Antwerps schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA). Over vier jaar moet zo bijna de hele stad als zone 30 ingekleurd zijn. De 60 nieuwe zones zullen worden aangeduid met verkeersborden en duidelijke wegmarkeringen. Bovendien zal ook de weginrichting worden aangepast waar mogelijk.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio