Geen stormloop op stookolie

Foto: Photo News

Geen stormloop op stookolie

Print

Hoewel de stookolieprijs is gedaald tot het laagste peil in vier jaar, is er bij de brandstoffenhandelaars nog geen sprake van een stormloop. Veel consumenten speculeren op een verdere prijsdaling, zo luidt het. En terecht, menen experts. Dat bericht Het Laatste Nieuws donderdag.

Aan de vrije val van de brandstoffenprijzen lijkt dus voorlopig nog geen einde te komen. Zowel diesel als stookolie wordt vandaag opnieuw goedkoper. Wie zijn mazouttank vlak voor de zomer vulde met 2.000 liter, betaalde daar liefst 422 euro méér voor dan vandaag.

Toch zetten de lage tarieven de Belgen er niet massaal toe aan stookolie te bestellen. “Veel mensen hebben hun tank al in oktober gevuld”, zegt Johan Mattart van de Belgische Federatie der Brandstoffenhandelaars.

Ook liggen de temperaturen nog te hoog. Maar er is nog een derde element: heel wat klanten gaan ervan uit dat de prijzen nóg verder zullen dalen. Helemaal ongelijk hebben ze niet. Experts zien de ruwe aardolieprijzen de komende weken inderdaad nog afnemen.

(belga)

Nu in het nieuws