Edouard Gauthier (76) is vijftig jaar chocolatier

Print

Foto: Patrick Hattori

Mechelen - Mechelaar Edouard Gauthier is dit jaar precies 50 jaar chocolatier. En ook al is hij ondertussen 76 jaar, aan stoppen denkt hij niet. “Mijn vrouw zou het graag hebben, maar ik kan het niet. Zolang ik me goed voel, ga ik door”, zegt hij.

Terwijl de meeste van zijn leeftijdsgenoten al lang met pensioen zijn, steekt Edouard Gauthier (76) met de feestdagen voor de deur nog een tandje bij in zijn atelier in de Blaasbalgstraat. Dagelijks vertrekken er pralines naar de winkel op de IJzerenleen. Als het moet, maakt Edouard ze zelfs ’s nachts.

"Chocolade maken, is mijn leven"

Gewoon omdat hij het graag doet, chocolade maken. Hij kan zich ook geen leven voorstellen zonder.  Als jonge gast leerde Gauthier chocolade maken op school, waarna hij aan de slag ging bij een chocolatier in Antwerpen. Zijn eerste pralines werden verkocht in het kruidenierswinkeltje van zijn tante in de Borchtstraat.

Tot hij in 1964 zelf een zaak opende in de Befferstraat. Op de vraag wat chocolade voor Gauthier betekent, spreekt uit het antwoord de liefde voor het vak. “Ik denk alles. Chocolade maken, is mijn leven. Ik heb nooit iets anders gedaan. Ik kan het me ook niet voorstellen. Sinds mijn zestiende ben ik ermee bezig. Het atelier is mijn thuis”, vertelt Edouard.  

Lees het hele verhaal donderdag in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio