Twee weken kerstmarkt en spiegeltent op Grote Markt

Foto: Patrick Hattori

Twee weken kerstmarkt en spiegeltent op Grote Markt

Print
Mechelen - De kerstmarkt is open en in de Winterbar Mirage werd woensdagavond het eerste feestje gebouwd. De Mechelse Grote Markt is klaar voor twee weken winterse kerstsfeer. Met uw bezoek en een beetje sneeuw is het straks helemaal compleet.

Voor het eerst zal de kerstmarkt twee duren, tot en met 23 december. Vlak voor kerst dus. Tijdens de week zijn een 25-tal kraampjes open van 14 tot 20u. “Met originele, winters en zelfs handgemaakte producten is ze een aanvulling op het andere winkelgebeuren in de binnenstad”, zegt mmMechelen Feest-voorzitter Kristof Calvo (Groen).

Kerstmarkt tijdens weekend dubbel zo groot

Gedurende het weekend, op vrijdag en zaterdag zelfs tot 22u, breidt het aantal standhouders gevoelig uit. “Dan verdubbelt het aantal kraampjes tot een vijftigtal. Die extra kraampjes staan op het binnenplein van het stadhuis”, geeft Calvo aan. De weekends vormen voor hem het zwaartepunt. “In de Keldermanszaal hebben we dan bijvoorbeeld ook een mondiale en duurzame kerstmarkt”, klinkt het. Zowel zaterdag als zondag opent de kerstmarkt trouwens al om 10u.

Volop dansen in Winterbar Mirage

Ook de Winterbar Mirage is van de Veemarkt opnieuw teruggekeerd naar haar vertrouwde plekje op de Grote Markt. En - zoals veel Mechelaars het graag zien - in een nostalgische, authentieke spiegeltent.

Op vrijdagavond speelt deejay Koen De Munter ten dans tijdens Mechelen Danst. De eerste zaterdagavond wordt ingevuld door de Dijlefeesten. Nog een avond om naar uit te kijken is het Mechelse kerstbal met Frituur Paula een deejay Mike op zarerdag 20 december. 

Ontdek de affiche vol leuke activiteiten op www.mechelenhoudtjewarm.be

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio