Opnieuw ongeval aan vluchtheuvel op Mechelsesteenweg

Print

Foto: Sven Van Haezendonck

Bonheiden - Bij een auto-ongeval aan de beruchte vluchtheuvel op de Mechelsesteenweg in Bonheiden is woensdagochtend omstreeks 1u15 een 41-jarige man uit Aarschot gewond geraakt.

Aan het tankstation verloor de bestuurder van een Toyota de controle over het stuur, botste hij tegen de vluchtheuvel en reed hij door de omheining van een woning op de hoek met de Guldensporenlaan. Het voertuig kwam vlak voor een boom tot stilstand in de voortuin.

Door brandweer ontzet

Een ambulance en de MUG van het Imeldaziekenhuis kwamen ter plaatse om het slachtoffer de eerste zorgen toe te dienen. De gewonde werd door de Mechelse brandweer uit zijn auto ontzet, waarna hij werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Het is niet de eerste keer dat aan de wegverschuiving op de Mechelsesteenweg een ongeval gebeurt. Voor Peter Verelst, de brandweerofficier met dienst, was het al zijn derde interventie voor een ongeval op deze plek. 

Vraag naar flitspalen

Buurtbewoners menen dat de plaatsing van flitspalen of verkeerslichten een oplossing kunnen zijn. “Hier wordt veel te snel gereden. De schade van het vorige ongeval was nog maar een halfjaar hersteld”, klinkt het. Elders op de Mechelsesteenweg zijn woensdagmorgen nog twee lichtgewonden gevallen bij een verkeersongeval. 

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio