Vergelijk je energieverbruik met dat van andere Mechelaars

Foto: SVH

Vergelijk je energieverbruik met dat van andere Mechelaars

Print
Mechelen - De stad Mechelen lanceert als eerste stad een eigen groep op het online platform EnergieID. Daarmee kan je als Mechelaar je energieverbruik goed opvolgen en vergelijken met dat van andere stadsgenoten.

Wie zijn energieverbruik graag ziet dalen, kan eind januari voor allerhande besparingstips terecht op de Energiedagen tijdens de beurs Wonen 2015 in de Nekkerhal. Voor een goedkope groene lening kunnen inwoners ook terecht bij het Energiepunt Mechelen.

Voor de stad is het EnergieID een nuttige tool om zicht te krijgen op het gedrag en de noden van haar inwoners. Toekomstige campagnes, groepsaankopen, wedstrijden en andere initiatieven kunnen zo beter op de burger worden afgestemd.

'Mechelen Klimaatneutraal'

“Mechelen heeft de ambitie om op termijn een klimaatneutrale stad te worden. Dat is een enorme opdracht, waarvoor de stad op haar burgers en bedrijven rekent maar ook zelf het goede voorbeeld geeft.  Onder de noemer ‘Mechelen Klimaatneutraal’ bundelen we nu alle inspanningen en initiatieven”, vertelt schepen van Energie en Klimaat Marina De Bie (Groen).

Je meterstanden kan je ingeven op www.energieID.be. Je moet je wel eerst registreren.

 

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio