Fabiola en Boudewijn na dertig jaar herenigd

Print

Foto: Joren De Weerdt

Zandhoven - Koningin Fabiola werd deze week na 21 jaar herenigd met koning Boudewijn, wij herenigden woensdagavond 'buurkinderen' Fabiola (49) en Boudewijn (60) na dertig jaar. Fabiola Van Hoof en Boudewijn Langmans (60) groeiden naast elkaar op als buurkinderen in Pulle, zij als zevende dochter op rij met de vorstin als meter, hij als zevende zoon op rij met de vorst als peter. "Mijn zussen plaagden mij vroeger wel eens van "Fabiola, gij moet later met den Boudewijn trouwen"", lacht Fabiola.

Beiden hebben intussen hun gezin en wonen respectievelijk in Pulle en Noorderwijk. Na dertig jaar haalden ze herinneringen op aan hun beroemde peetouders. Ze koesteren nog dezelfde koninklijke geschenken, zoals de zilveren beker met babybestek die ze bij hun geboorte kregen en de in leder ingekaderde foto die ze bij hun huwelijk ontvingen. Fabiola ging 21 jaar geleden Boudewijn nog groeten toen hij opgebaard lag, maar met Fabiola gaat ze dat niet doen omdat ze moet werken.

"Maar vrijdag volg ik wel de begrafenis van mijn meter op tv", zegt ze . Voor Boudewijn is het vrijdag gewoon "werkendag". "Anders had ik misschien ook wel gekeken, al moet ik toegeven dat het overlijden van koning Boudewijn mij veel meer gepakt heeft dan het overlijden van koningin Fabiola. Hij was nog zo jong, zijn dood kwam onverwacht. Dat is anders."

Lees meer in Gazet van Antwerpen.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio