Witte kerst van winkeliers valt niet overal in de smaak

Foto: Saskia Van Gestel

Witte kerst van winkeliers valt niet overal in de smaak

Print
Mol - De zaakvoerders van Balo, Huis Hardies en Checkpoint in het centrum van Mol plaatsen een sneeuwmachine voor hun deur om shoppers gegarandeerd een witte kerst te bezorgen. Maar niet iedereen was daar blij mee.

Bart Lodewyckx en Lou Vanhees van Balo, Mattias De Regge van Huis Hardies en Niels en Michaël Daniëls van Checkpoint willen de shoppers in het centrum van Mol toch een witte kerst geven. Daarom lanceerden ze woensdag de actie ‘We will let it snow’. “Met een kunstsneeuwmachines laten we het voor onze etalages op geregelde tijdstippen sneeuwen”, zeggen de zaakvoerders. “Het gaat om volledig onschadelijke droogsneeuw. “

Toch was niet iedereen tevreden met de sneeuw. De politie van Mol kreeg al snel een aantal klachten van oudere mensen binnen die vonden dat de kunstsneeuw te glad was. “Helemaal niet waar”, zegt voorbijganger Edward Knaeps (87) met zijn rollator. “Ik ben niet goed te been, maar bang ben ik niet om door deze kunstsneeuw te gaan.”

De politie liet de kunstsneeuwmachine uitzetten bij Check Point, maar schepen van Feestelijkheden Kathleen Deckx (sp.a) kon het euvel snel oplossen. “Ik heb de politie gebeld en hen gerustgesteld dat de kunstsneeuw echt wel niet schuift.”

Lees het hele verhaal donderdag in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio