Bakkerij Melis stopt na 75 jaar  als warme bakkerij

Foto: FRBE

Bakkerij Melis stopt na 75 jaar als warme bakkerij

Print
Antwerpen - Al 75 jaar worden er in de kelder van de Hoogstraat 16 de lekkerste broden, pistolekes en gebakjes gemaakt, maar aan het eind van het jaar stoppen Frank Melis en zijn vrouw Rita Tobé er definitief mee. Ze verhuizen zelfs de stad uit.

Er zijn wel wat geïnteresseerde kandidaten om de zaak over te nemen, dus de kans is reëel dat er een bakker blijft in de Hoogstraat. Maar een warme bakker, die zijn broden zelf bakt in de kelder, zal dat waarschijnlijk niet meer zijn. “Ik ben opgegroeid in dit pand, en hielp mijn vader als kleutertje al in de bakkerij. Dan rolden wij de sandwiches, en toen we wat groter waren, bezorgden mijn zus en ik de broden in de hele buurt”, vertelt Frank Melis die al zijn broden nog artisanaal bakt. 

Als de meeste bakkers om drie, vier uur ‘s nachts opstaan, dan is Frank al uren bezig. “Om half elf ‘s avonds begin ik eraan, om half vier ‘s morgens komen de eerste broden de oven uit, en dan gaat het achter elkaar door tot een uur of zeven.”

De beslissing om met de zaak te stoppen viel in de zomer. “Ik word 63, en mijn gezondheid is niet meer wat ze geweest is”, legt Frank Melis uit. “Ik heb ondertussen een kunstheup, en het werk wordt wat zwaar. Tijd om samen te genieten van ons appartementje aan de kust. We blijven open tot en met 28 december. Daarna verhuizen we uit Antwerpen.” 

Lees meer in Gazet van Antwerpen, Editie Stad.

Meer nieuws uit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio