© Margo Tilborghs

Jamilla zingt lied voor haar hulpbehoevende moeder

'Mommy’ raakt je tot in het diepst van je ziel (video)

Vijf jaar heeft Jamilla Baidou (21) erover gedaan om haar gevoelens op papier te zetten en de woorden te zingen. In ‘Mommy’ vertelt ze het verhaal over haar moeder die door een hersenbloeding van de ene op de andere dag hulpbehoevend werd. Een zware klap voor het hele gezin.

Margo Tilborghs

Jamilla Baidou wist al heel jong dat zingen haar toekomst was. Op haar elfde coverde ze al liedjes en sinds twee jaar schrijft ze ook haar eigen songs. Eerder nam Jamilla al deel aan de The Voice van Vlaanderen. Ze kwam terecht in het team van Regi Penxten en haalde de eerste liveshow.

“Ik hou van zingen”, zegt Jamilla Baidou. “Het is een manier om uiting te geven aan mijn gevoelens. Meestal komen de woorden vanzelf, maar over dit lied heb ik vijf jaar gedaan. Het deed me telkens teveel pijn. Emotioneel was het gewoon te zwaar. De herbeleving kwam telkens weer terug. Vijf jaar geleden kreeg mijn mama een hersenbloeding. Pas nu ben ik klaar om ermee naar buiten te komen.”

“Mijn mama kan nu bijna niets meer. Toch is de band die ik met haar heb sterker dan ooit tevoren”, vertelt Jamilla. “Ik was een moeilijke puber en lag regelmatig in de clinch met mijn moeder. Toen ze een beroerte kreeg was ik zestien jaar. Van de ene op de andere dag werd ik volwassen. Op school of bij vrienden moest ik niet meer de coolste zijn. Plots besefte ik waar het leven echt om draait.”

Vastgoed

Jobs in de regio