© Margo Tilborghs

© Margo Tilborghs

© Margo Tilborghs

© Margo Tilborghs

© Joris Meyers

© Margo Tilborghs

© Margo Tilborghs

© Margo Tilborghs

1 / 8

Restaurant-ijssalon verandert na vijftien jaar van naam en inrichting

Extra Italiaanse toets voor Roma

De nieuwe naam doet het al vermoeden: Bistro Tutti di Roma is veel meer dan het restaurant en het ijssalon dat Joris Meyers en Wendy Ommeganck al bijna vijftien jaar uitbaten in Essen. Wie het totaal vernieuwde interieur binnenstapt, bemerkt meteen de Italiaanse sfeer.

Margo Tilborghs

“Het werd tijd voor verandering”, zegt Joris Meyers. “Italië ligt me nauw aan het hart. We gaan er graag op vakantie. Wanneer ik in het Zuiden een klein dorpje bezoek, geniet ik van die typische stressvrije Italiaanse sfeer. Ik stap dan meteen ook even binnen in een of andere bistro om er te proeven van morta-della of ander fijne Italiaanse vleeswaren. Het is die sfeer die we graag in onze eigen bistro willen overbrengen. Op elk ogenblik van de dag willen wij mensen een lekkere beleving kunnen bieden.”

Wijnen, hammen, salami en echte Italiaanse koffie aan hoge tafels en krukken. “De klant moet zich hier thuis voelen en even kunnen ontspannen”, zegt Wendy Ommeganck. “Ieder moment van de dag kunnen klanten hier binnenkomen. Maar onze bistro biedt meer dan alleen maar lekker eten. “Ieder product dat je hier eet, kun je ook kopen in ons smaakpunt. De kant-en-klare gerechten kun je dus mee naar huis nemen. We beschikken ook over een wijndepot. Als smaakpunt van Het Wijnhuis kregen we een opleiding rond hun wijnen en geven advies.”

“Iedere ochtend kun je komen ontbijten of een lekker kopje koffie komen drinken aan de toog, terwijl de krant het nieuws van de dag brengt”, zegt gastvrouw Wendy. “Ons personeel volgde de opleiding tot barista, waardoor het met passie espresso en aanverwante dranken als cappuccino vakkundig kan bereiden. Het houdt veel meer in dan je denkt. Het gaat om de smaak van koffie, melk én de combinatie van die twee en de kunst om koffie vakkundig te zetten. De passant kan ook koffie uithalen.”

Lees het volledige verhaal in uw krant van maandag.Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio