© JoDW

© JoDW

© SVH

© SVH

© SVH

© JoDW

© JoDW

1 / 7
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Allereerste Mechelen Urban Trail schot in de roos

De allereerste Mechelen Urban Trail was zaterdagavond een schot in de roos. De deelnemers waren erg gecharmeerd door de sfeer in de historische binnenstad. Goede punten waren er ook voor de organisatie die samen met de stad voor een verrassend parcours zorgde tijdens deze eerste nocturne.

Kristof Van Rompaey, Sven Van Haezendonck

Bekijk hier meer dan 100 foto's


Op de Veemarkt werd zaterdagavond om 20u het startschot gegeven voor de Gazet van Antwerpen Mechelen Urban Trail. Meer dan 4000 mensen liepen door de gezellig verlichte straten van de Dijlestad, maar ook door, langs en over allerlei merkwaardige Mechelse trekpleisters.

Onder meer de tuinen van het Aartsbisschoppelijk Paleis, de Kruidtuin, de Oude Vleeshallen en het stadhuis. "Super mooie stad", liet zelfs een Bruggeling optekenen.

Koen Wauters verrast

Omdat de tocht een aantal smalle passages maakte, werd er gestart in vijf lopersgolven. Bij de eerste golf meteen een bekend gezicht: Koen Wauters nam deel als ambassadeur van Plan België. Hoewel hij zowat een thuiswedstrijd liep, bleek de Urban Trail ook voor hem een ontdekkingstocht door de stad.

Directeur in de bloemetjes

De eerste lopers die de eindmeet haalden, waren Ben De Groof en Michel Claessens, beiden collega-leerkrachten aan de Mechelse school voor buitengewoon onderwijs Den Anker. De Lopers, die beiden startten met de eerste lopersgolf, waren na afloop alvast tevreden. “We willen ons mooi resultaat graag opdragen aan onze directeur, Edwin Peeters”, gaven zij nog mee.

Maneblusser

De eerste Urban Trail zorgde voor ambiance in de hele binnenstad, zo ook op het balkon van het stadhuis, waar zanger Mario Vanderheyden werd afgelost door zijn Nederlandse collega Berry van Wijk. Na afloop werden alle deelnemers op de speelplaats van het Sint-Romboutscollege getrakteerd op een soepje en een typisch Mechels biertje: de Maneblusser.

De resultaten van de Mechelen Urban Trail kan je maandag vinden in Gazet van Antwerpen

MEER OVER

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio