© Belga

De Wever: “In 1 jaar duizend dealers van straat”

De War on Drugs van de Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA) komt stilaan op kruissnelheid. De Antwerpse politie heeft sinds de start van de verstrengde aanpak meer dan 1000 dealers van de straat geplukt. “Er worden maandelijks gemiddeld tachtig drugshandelaren opgepakt en voorgeleid bij de onderzoeksrechter”, aldus De Wever.

VDAA / SVW

De verstrengde aanpak van drugshandel door de Antwerpse politie en het parket laat zich stilaan voelen in de statistieken, en ook op straat. Sinds de start van de zogenaamde War on Drugs, op 1 september 2013, heeft de politie al meer dan 1000 drugsdealers betrapt, gearresteerd en voorgeleid bij de onderzoeksrechter. “Op dit moment zitten we aan zo’n tachtig voorleidingen per maand”, zegt De Wever. “Ondertussen hebben we ook tachtig drugspanden gesloten.”

Burgemeester Bart De Wever maakte de cijfers gisteren bekend, nadat een 46-koppige Antwerpse drugsbende door de rechtbank was vrijgesproken op basis van procedurefouten. “Voor het stadsbestuur is de strijd tegen drugs een prioriteit, dus wij zouden niet liever hebben dat dit geboefte van de straat verdwijnt”, aldus De Wever, die hoopt dat minister van Justitie Koen Geens (Cd&V) sneller werk maakt van een oplossing voor het probleem van de procedurefouten.

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio