© Photo News

Evocatiecommissie spreekt zich pas later uit over Joachim Van Damme

Joachim Van Damme en KV Mechelen zijn woensdag voor de Evocatiecommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) verschenen. Speler en club betwisten er een schorsing van twee speeldagen, die opgelegd werd door de Geschillencommissie Hoger Beroep, na vervolging door de Reviewcommissie op basis van televisiebeelden.

jvh

Het was de eerste keer dat een zaak van de (nieuwe) Reviewcommissie voor de Evocatiecommissie kwam. Beide partijen deden hun verhaal. KV Mechelen vraagt de vrijspraak. Een beslissing wordt pas later deze week verwacht.

Tijdens de wedstrijd KV Mechelen-Cercle Brugge (1-1) van zaterdag 8 november kreeg Van Damme in de slotfase een gele kaart van scheidsrechter Laurent Colemonts, na een elleboogstoot aan het adres van Cercle-speler Thibaut Van Acker. De Reviewcommissie liet Van Damme op basis van dit incident vervolgen. In eerste aanleg werd Van Damme door de Geschillencommissie vrijgesproken, maar na een beroepsprocedure van het Bondsparket kreeg de speler alsnog een schorsing van twee speeldagen. De evocatieprocedure van KV Mechelen werkt wel niet opschortend, en dus kon het afgelopen weekend geen beroep doen op Van Damme in de competitiewedstrijd tegen KV Oostende (0-0).

MEER OVER Cercle Brugge

Meer voetbalnieuws