Amerikaanse priester: ‘Aids-vrije kerst als alle holebi’s gedood worden, zoals God wil’

Een priester uit Tempe (Arizona, VS), roept op tot de massale uitroeiing van holebi’s. Dat zei hij in een preek met de titel ‘Aids: Het Oordeel van God’. De toespraak verscheen eergisteren op YouTube, via de ‘Faithful Word Baptist Church’.

Priester Steve Anderson beweert dat God ertoe had opgeroepen om alle holebi’s te vernietigen. En als de mensheid een ‘aids-vrije Kerstmis’ wil hebben, is dat wat er moet gebeuren. ‘Bekijk de passage van de Levieten, 20:13’, zegt hij. ‘Want ik heb de oplossing voor aids gevonden. ‘Wanneer een man met een andere man het bed deelt, zoals hij met een vrouw zou doen, hebben beiden van hen een verschrikkelijke daad verricht. Ze moeten dan wel gedood worden’, luidt zijn aparte interpretatie.

Holebi én christen?

Anderson gaat door z’n dak wanneer hij het heeft over holebi’s die zich christen durven noemen. ‘Zolang ik hier priester ben, zullen er geen holebi’s toegelaten worden in deze kerk. Je bent gek als je denkt dat er iets mis is met mijn ‘geen-holebi’-beleid.’

Anderson zorgde in het verleden al voor controverse met zijn preken. In 2009 kwam hij ermee naar buiten dat hij maar bleef bidden dat president Barack Obama zou sterven. De priester voerde ook al een kruistocht tegen het praten van vrouwen in de kerk en de ‘boosaardige, liegende joden’.

Nu in het nieuws