‘Coke’ blijkt heroïne: drie Britten dood

Print
‘Coke’ blijkt heroïne: drie Britten dood

In Amsterdam zijn al drie Britten omgekomen nadat ze witte heroïne gebruikt hadden. Waarschijnlijk dachten ze dat ze cocaïne gekocht hadden. De Britse overheid waarschuwt zijn burgers die naar Nederland trekken.

Vorige week werden 2 Britse toeristen dood aangetroffen in hun hotelkamer in Amsterdam. Hoogstwaarschijnlijk overleden ze na het snuiven van witte heroïne, waarvan ze dachten dat het cocaïne was. Eind oktober was een andere Brit hetzelfde overkomen. Er waren ook nog andere gebruikers die in elkaar zakten en naar het ziekenhuis moesten. De politie vermoedt dat één dealer het spul verkoopt, hoewel het een raadsel blijft waarom; witte heroïne kost immers veel meer dan cocaïne.

Toeristen worden in de stad op diverse manieren gewaarschuwd voor de drug, onder meer via grote borden, tekstkarren, posters en folders. Er is ook een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor tips over de dealer die de heroïne verkoopt als coke.

De politie verspreidde dinsdag een signalement van de straatdealer. Het gaat om een man met een donkere huidskleur, van rond de 1.85 meter lang, die goed Engels spreekt en voornamelijk zijn waar aanbiedt in het centrum van de hoofdstad. Mogelijk heeft de dealer rastahaar, dat hij soms los en soms in een netje draagt. Sommige getuigen reppen over een man van 35 tot 40 jaar. Maar hij zou ook jonger kunnen zijn.

De Britse overheid heeft naar aanleiding van de gebeurtenissen ook al een waarschuwing de wereld ingestuurd om toeristen te behoeden voor het onheil.

Externe links
MEEST RECENT