© JHS

Bijna 1.300 bezwaarschriften tegen uitbreiding Bioterra

Maandagavond werden bijna 1.300 bezwaarschriften ingediend tegen de uitbreidingsplannen van het bedrijf Bioterra op het Zuidelijk Eiland in Wintam (Bornem). Het bedrijf wil in de toekomst met asbest vervuilde gronden gaan reinigen maar dat stuit op enorm protest van omwonenden.

TDK

"Asbest is niet goed voor de volksgezondheid. En niemand kan ons 100% garantie geven dat het nooit misloopt. Daarom zijn we er tegen", klinkt het bij de actievoerders.

Opvallend is dat bijna vijfhonderd bezwaarschriften afkomstig waren uit Niel, aan de overkant van de Rupel. "Wij liggen zelfs enkele meters dichter bij het bedrijf dan de mensen van Wintam. Als schepencollege hebben we zelf ook een bezwaarschrift ingediend", reageert de Nielse burgemeester Tom De Vries (Open VLD).

Burgemeester Luc De boeck (CD&V) van Bornem nam de bezwaarschriften in ontvangst. Volgende week maandag neem het Bornemse gemeentebestuur een standpunt in en dan beslist het of het een positief of negatief advies geeft voor de uitbreidingsplannen van Bioterra. Het is uiteindelijk de bestendige deputatie van de provincie Antwerpen die een vergunning aflevert of niet.

Lees meer over de bezwaren tegen de uitbreidingsplannen van Bioterra in de dinsdagkrant van Gazet van Antwerpen - editie Zuid.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio