© belga

© BELGA

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Béatrice (14) gevonden met vastgebonden handen

De autopsie op het lichaam van Béatrice Berlaimont is afgerond, maar over de resultaten ervan wordt voorlopig niets meegedeeld. De doodsoorzaak blijft daarom officieel nog steeds ongekend. Het gonst intussen van de geruchten in de media en bij onofficiële bronnen dat het slachtoffer was vastgebonden aan haar polsen, enkels en hals. Maar deze informatie, die niet geheel eenduidig klinkt, werd nog niet bevestigd door een officiële bron.

Joram Nijs, Simon De Vriendt

Het parket weigert voorlopig alle commentaar. Persmagistrate Sarah Pollet houdt zich 'stand by', maar kan momenteel niet zeggen of er vanavond nog een persbriefing komt. 'Dat lijkt me weinig waarschijnlijk, maar dat kan ik niet met zekerheid stellen', verklaarde ze. De zaak is in onderzoek, de politie mag niet meer communiceren en is ook niet langer ter plaatse. De veiligheidsperimeter is opgeheven.

Het was een wandelaar die het stoffelijk overschot van Béatrice toevallig zag liggen. Ze werd gevonden in een bos vlakbij haar school. Een plek die al systematisch doorzocht werd. Dat kan betekenen dat haar lichaam daar pas onlangs werd gedumpt. Het lichaam lag ook niet ver van de straat, waardoor boeren en bosbouwers het anders al eerder zouden moeten hebben opgemerkt vanop hun tractor.

Niet het profiel van weglopertje

Béatrice Berlaimont verdween op vrijdag 21 november. Het meisje verliet toen ’s ochtends het huis van haar moeder en trok riching Koninklijk Atheneum in Aarlen, maar daar kwam ze nooit aan. De verdwijning van Béatrice werd meteen als erg onrustwekkend beschouwd. Volgens Child Focus had de tiener niet het profiel van een weglopertje. ‘Er waren geen zorgen om Béatrice, ze was ook helemaal niet rebels’, verklaarde woordvoerster Maryse Roland van Child Focus.

Speurhonden

Het parket verspreidde op 22 november al een opsporingsbericht van Béatrice. Er werd een week lang intensief gezocht. Bij die zoekacties werden naast agenten en brandweermannen ook speurhonden en helikopters ingezet, zonder resultaat.

Alain Remue van de Cel Vermiste Personen verklaarde dat ze zoektocht erg moeilijk was omdat er geen enkel aanknopingspunt was. Ondervragingen van schoolkameraden en een telefonie-onderzoek leverden ook niets op. Afgelopen zaterdag deelden in Aarlen nog een honderdtal mensen 5.000 pamfletten uit met de beschrijving van het meisje.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio