© RR

-

Waasland-Beveren pakt gouden zege dankzij flater

Waasland-Beveren heeft een uitstekende zaak gedaan in het klassement. Moeskroen-Péruwelz werd op de Freethiel met 2-1 opzij gezet, waardoor de club wegloopt van Cercle Brugge en Lierse.

De bezoekers uit Henegouwen kwamen in een flauwe eerste helft op voorsprong. Topschutter Abdouly Diaby zette enkele minuten voor de pauze de 0-1 op het bord na een mooie counter. Moeskroen kwam wel goed weg want zowel Sébastien Pennacchio als Pieterjan Monteyne hadden meteen kunnen gaan douchen na een paar zware fouten. Pennacchio sloeg Jonny Rowell een bloedneus, Monteyne ging stevig door op het scheenbeen van Cédric D’Ulivo.

Na de pauze nam Waasland-Beveren het commando over. Robson kopte eerst net naast het doel van Patrick De Vlamynck, even later ging de Henegouwse doelman zwaar in de fout. Hij loste een lage voorzet en Renaud Emond profiteerde optimaal: 1-1. Op het uur moest Moeskroen met tien verder na een tweede gele kaart voor Monteyne. De ingevallen David Destorme stuitte eerst nog op De Vlamynck, vlak voor tijd scoorde hij toch de verdiende 2-1.

VIDEO. Bekijk de samenvatting

W.-Beveren

Moeskroen-Per.

Opvallend: Waasland-Beveren verloor de afgelopen weken onder andere van Club Brugge, Lokeren, AA Gent en RC Genk. Tegen rechtstreekse concurrenten zijn de Oost-Vlamingen echter succesvol, met zeges tegen Oostende, Cercle en nu dus Moeskroen-Péruwelz.

Hoogtepunten:

33’ Pennacchio slaat Rowell een bloedneus, maar krijgt geen kaart. Hier komt Moeskroen-Peruwelz goed weg

39’ GOAL. Moeskroen-Peruwelz opent de score! Waasland-Beveren krijgt een hoekschop, maar De Vlamynck botst het leer ver weg. Michel dribbelt zich goed voorbij het middenveld en zet Diaby op weg naar doel. De topschutter mist niet en scoort!

43’ Moeskroen staat op voorsprong, maar moest vooral al met negen man staan. Monteyne gaat stevig door op het scheenbeen van D’Ulivo, hij krijgt slechts geel.

46’ De thuisploeg stond bijna meteen op gelijke hoogte. Robson kopt na een vrije trap maar net naast de paal buiten.

52’ GOAL. Waasland-Beveren begon goed aan de tweede helft en kapitaliseert dat nu. De Vlamynck flatert op een lage voorzet en lost de bal, Emond duwt makkelijk binnen.

59’ ROOD. Pieter-Jan Monteyne krijgt een tweede gele kaart na een fout op Baldé en mag gaan douchen. In de eerste helft had Monteyne al rood verdiend, dat was dus slechts uitstel.

62’ Baldé en Mezague gaan op een hoge bal beide naar de bal, maar koppen tegen elkaars hoofd en blijven geblesseerd liggen. Vooral Mezague lijkt niet meer verder te kunnen. Hij gaat even naar de kant, maar komt even later toch terug tussen de lijnen.

71’ Waasland-Beveren probeert Moeskroen te verrassen met een snelle vrije trap. Destorme wil voorbrengen, maar De Vlamynck bokst het gevaar weg.

87’ GOAL. Het zat er aan te komen tegen tien man! David Destorme kan met een gelukje alleen af gaan op keeper De Vlamynck, via de handen van de keeper scoort Destorme de 2-1!

MEER OVER jupiler-pro-league-matchverslag

MEER OVER VOETBAL