© RR

-

KV Mechelen laat drie punten liggen tegen Oostende

KV Mechelen heeft zich thuis niet kunnen ontdoen van KV Oostende. Malinwa was de betere ploeg en had de beste kansen, maar doelman Didier Ovono en de paal hielden de Mechelaars van de verdiende drie punten. Het bleef bij 0-0.

KV Mechelen begon fel aan de partij en trof na een halfuur raak via Dalibor Veselinovic. Zijn omhaal werd echter afgekeurd door Frederik Geldhof voor gevaarlijk spel. Even later knikte de Serviër een hoekschop op de paal. Voor de bezoekers mikte Jairo Ruiz een goede kans net naast en redde Wouter Biebauw een inzet van Niels de Schutter met een ultieme voetreflex. De 0-0 ruststand was billijk.

Na de pauze trof Malinwa opnieuw de paal, deze keer via Sofiane Hanni. Ook Glen Claus kwam twee keer dicht bij de 1-0. Toch kwam een vechtend Oostende bijna op voorsprong. Tim Matthys redde een kopbal van Frédéric Brillant op de lijn. De thuisploeg kreeg nog de beste kans. De elfmeter van Veselinovic werd echter gepakt door Didier Ovono. De Serviër kon ook in de rebound niet scoren. Ovono werd helemaal man van de match door in het slot een eenzame Hanni van de winning goal te houden.

VIDEO. Bekijk de samenvatting

KV Mechelen

KV Oostende

Opvallend: Het is al van de twaalfde speeldag geleden dat KV Mechelen nog eens kon winnen. Tegen Oostende kreeg het een hoop kansen maar scoren lukt niet. Daardoor is Malinwa weggezakt naar de grijze middenmoot van het klassement.

Hoogtepunten:

11’ Veselinovic krijgt de bal van Veselinovic en trapt dan stevig op doel. Ovono gaat goed plat op de lage schuiver van de Serviër.

19’ Verdediger Luissint heeft al een gele kaart en gaat er opnieuw stevig tegenaan met een charge op Cordaro. Ref Geldhof toont zich mild en houdt de tweede gele kaart op zak.

28’ Hanni gaat totaal niet voor de bal en zet zijn stuts op het been van Berrier. Ref Geldhof heet de fase niet goed gezien en laat de kaarten op zak. Toch wel een venijnige fout van de Fransman met Algerijnse roots.

31’ Veselinovic treft raak met een prachtige omhaal maar scheidrechter Geldhof heeft gevaarlijk spel gezien en keurt de goal af.

35’ De kustjongens knokken zich in de partij. Ruiz komt naar binnen en haalt dan vernietigend uit. De bal verdwijnt centimeters naast de kooi van doelman Biebauw.

38’ Veselinovic veert hoog op en knikt een hoekschop tegen de binnenkant van de paal. Doelman Ovono komt met de schrik vrij.

45’ Wouter Biebauw redt zijn ploeg van de achterstand. Met een ultieme voetveeg schept hij een schot van de Schutter uit zijn kooi. Zo gaan we rusten met een brilscore.

50’ Glenn Claes pakt de bal aan op het strafschoppunt en draait zich mooi vrij. Het schot van de linkspoot gaat een half metertje naast. Hier zat meer in voor de Mechelse belofte.

59’ Glenn Claes kent pech met een halve omhaal. De jongeling neemt een voorzet in één keer op de pantoffel maar zijn schicht stuit tegen de binnenkant van de paal.

77’ Invaller Tim Matthys redt zijn ploeg met een kopbal op de lijn. Hij knikt een kopbal van Brillant uit eigen doel.

86’ Veselinovic krijgt de kans van de partij om vanop 11 meter raak te trappen. De Serviër mikt echter op doelman Ovono. Ook de rebound krijgt hij niet voorbij de bezoekende goalie. Wat een anti-climax voor de thuisploeg.

89’ Opnieuw moet doelman Ovono goed plat. Nu stevent Sofiane Hanni op het sluitstuk af maar ook hij kan de zwarte panter niet verslaan.

MEER OVER KV Mechelen