Mboyo bezorgt Cercle koude douche na draak van wedstrijd

Met een doelpunt in de slotfase bezorgde Mboyo Genk de drie punten na een draak van een wedstrijd in Jan Breydel. Cercle Brugge speelde een verdienstelijke partij maar vergat te scoren en zo blijft de Vereniging na deze 0-1 hangen op de voorlaatste plaats. Genk daarentegen doet een goede zaak en schuift op naar de vierde plaats.

vml

Cercle Brugge had dringend nood aan een driepunter om uit de kelder van het klassement te kruipen en coach Arnar Vidarsson rekende op een ingeving van zijn spitsen Kabananga en Sukuta-Pasu. De Limburgers wilden bevestigen na de goede prestatie tegen KV Mechelen. Coach Alex McLeish behield het vertrouwen in zijn jonkies Castagne, Walsh, Gerkens en Schrijvers.

Beide ploegen hielden mekaar voor rust in evenwicht maar toch versierden ze aan beide kanten voldoende kansen om te scoren. Cercle had aanvankelijk het beste van het spel maar verzuimde om de kansen af te maken. Sukuta-Pase en D’Haene misten twee grote kansen. Genk maakte aanvankelijk weinig klaar tot Schrijvers tweemaal mocht aanleggen. Hij knalde knalde echter eerst op de lat en daarna in het zijnet. Zo gingen we terecht rusten in Jan Breydel met een brilscore.

VIDEO. Bekijk de samenvatting

Cercle Brugge

Genk

De Vereniging kwam furieus uit de startblokken in de tweede helft maar doelman Köteles was bij de les. Aan de overkant toonde ook doelman Werner zich een betrouwbaar sluitstuk op de (weinige) kansen van de bezoekers. Genk schoot niet veel op met een punt en ging (bescheiden) op zoek naar meer en werd daar in het slot alsnog voor beloond. Mboyo bezorgde Cerlce in de 84ste minuut een koude douche: 0-1.

Opmerkelijk:

Mboyo kreeg pas in de 81ste minuut zijn eerste kans van de partij maar de spits mikte de bal toen nog naast de kooi van doelman Werner. Vier minuten later was het bij zijn tweede kans echter wél raak...

Belangrijkste fases:

7’ Kristof D’Haene mag aanleggen van buiten de zestien maar zijn schot zeilt naast.

9’ Richard Sukuta-Pasu heeft de 1-0 aan de voet maar de Duitser mikt naast en laat de openingstreffer liggen.

12’ Nu heeft D’Haene een uitgelezen kans om te scoren maar hij schiet pardoes op de benen van doelman Köteles. De Limburgers zijn nog niet goed wakker.

17’ Okriashvili krijgt vanuit een niets een schietkans maar de verloren zoon van Racing Genk jaagt de bal in het zijnet.

31’ Pech voor de Limburgers. Gerkens dropt de bal in het pak na een hoekschop. De bal belandt voor de voet van Schrijvers maar de youngster raakt de lat.

34’ Haroun scoort bijna zijn eerste doelpunt in de JPL maar doelman Kötelels steekt er een stokje voor en tikt de bal in hoekschop. Na de hoekschop van Gerkens blijft de bal hangen. Buffel mikt de bal echter over.

41’ Mboyo legt de bal panklaar voor de jonge Schrijvers maar de Limburgse belofte treft het zijnet.

46’ Stipe Bacelic-Grgic zorgt voor gevaar maar doelman Köteles is wakker.

49’ Doelman Werner grijpt goed in bij een poging van Schrijvers. De Limburgse spits zit goed in de match maar hij mist het killer instinct van een sluipschutter.

61’ Kara mag vrij koppen na een vrije trap van Gerkens maar opnieuw staat doelman Werner paraat.

66’ Cercle krijgt de bal tegen de netten maar de goal van Sukuta-Pasu wordt afgekeurd voor buitenspel. Juiste belissing van ref Joeri van de Velde.

81’ Mboyo krijgt zijn eerste kans van de partij maar de spits mikt de bal naast de kooi van doelman Werner.

84’ Kage vindt zijn maatje Mboyo en Petit Pélé twijfelt niet. Hij knalt de bal tegen de touwen: 0-1.

89’ Haroun probeert het vanaf de tweede rij maar ook de gewezen Rode Duivel kan Köteles niet verschalken.

MEER OVER VOETBAL